ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΒ Επιστροφή

Συνάντηση ΕΥΑΕ ΕΚΑΒ με τον Τεχνικό Ασφαλείας και το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒΔημοσίευση:14-05-2018

Συνάντηση ΕΥΑΕ ΕΚΑΒ με τον Τεχνικό Ασφαλείας και το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ

EKABNews

7/5/2018

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αθήνα 07/05/2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα: Συνάντηση της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Τεχνικό Ασφαλείας και το Σωματείο Εργαζομενων ΕΚΑΒ.

 

Η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 07/05/2018 συνάντηση με τον Τεχνικό Ασφαλείας κ.  Χριστογιάννη, παρουσία και αντιπροσωπείας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

 

Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες του Τεχνικού Ασφαλείας πάνω σε θέματα που του έχουμε θέσει, όπως και ενημέρωση για τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει καθώς και τα προβλήματα ή τους κινδύνους που εντόπισε στους εργασιακούς χώρους.

Συζητήθηκαν επίσης μέτρα για την ελαχιστοποίηση των εργασιακών κινδύνων, όπως η αντιμετώπιση του εργασιακού στρες, η πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων με την βελτίωση του εξοπλισμού των ασθενοφόρων, θέματα εκπαίδευσης προσωπικού, θέματα πυρασφάλειας, μέτρα για την θερμική καταπόνηση κατά τους θερινούς μήνες, επίπεδα θορύβου-διαδικασίες μετρήσεων και διάφορες προτάσεις σε υποδομές και εξοπλισμό.

 

Από την συζήτηση διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της χρήσης στατιστικών μεθόδων για την τεκμηριωμένη και επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, δεσμεύτηκε να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση του, την διεξαγωγή στατιστικής μελέτης (υπό την μορφή ερωτηματολογίου που θα συνταχθεί  από κοινού με την ΕΥΑΕ και θα μοιραστεί στους εργαζόμενους) σχετικά με θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

 

Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας θα συνεχίσει να σας κρατά ενήμερους για την δράση της, όπως επίσης και συνεχίζει να περιμένει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς σας στο γραμματοκιβώτιο που υπάρχει έξω από την πόρτα του σωματείου, στο email: 166worksafe@gmail.com και στην σελίδα της επιτροπής στο Facebook. (www.facebook.com/166WORKSAFE)

 

Για την Ε.Υ.Α.Ε. του ΕΚΑΒ

 

ο πρόεδρος                ο γραμματέας

 

Χουλιάρας Βασίλειος                 Μπαχτής Κων/νος

 

Πηγή: EKABNewsΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.