ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΒ Επιστροφή

Νέα απρόκλητη επίθεση από ρομά σε διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια διακομιδής περιστατικού στο Πυρί ΘήβαςΔημοσίευση:09-08-2018

Νέα απρόκλητη επίθεση από ρομά σε διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια διακομιδής περιστατικού στο Πυρί Θήβας

EKABNews

7/8/2018

 

Ένα ακόμη περιστατικό που συνδέεται με την ασφάλειά των διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου Τομέα ΕΚΑΒ Θήβας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με πέτρες από αθίγγανους (ρομά).

 

Νέο αδιανόητο συμβάν με πρωταγωνιστές Ρομά και διερχόμενο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στον καταυλισμό τους στο Πυρί Θηβών.

 

Το ασθενοφόρο του Τομέα ΕΚΑΒ Θηβών γύριζε από επείγουσα διακομιδή συνοδεία ιατρού του Νοσοκομείου Θηβών που είχε πραγματοποιήσει στην Αθήνα. Κινούνταν επί του περιφερειακής δρόμου Θηβών-Λιβαδειάς και στην αερογέφυρα, γνωστή και ως «γέφυρα του τρόμου», δέχθηκε επίθεση με πέτρες. Μία από αυτές χτύπησε το παρμπρίζ του ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να προκαλέσει τρύπα και θραύσματα να εκσφενδονιστούν εντός του οχήματος βάζοντας σε κίνδυνο τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

 

Ευτυχώς προσκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου έδρασε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

 

Το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων που συμβαίνουν στην περιοχή, με πρωταγωνιστές ρομά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «άβατο».

 

Πηγή: ekabnews.gr

 

 Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.