ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΒ Επιστροφή

Με ημίμετρα η κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ στην ΚάλυμνοΔημοσίευση:16-09-2018

Με ημίμετρα η κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο

lawandorder.gr

14/9/2018

 

Ανησυχούν οι κάτοικοι

 

Του Μιχάλη Τεζάρη

 

Με ημίμετρα στην κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί στο ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, προσπαθούν οι αρμόδιοι να δώσουν πρόσκαιρη λύση οι αρμόδιοι, μετά τον διεθνή διασυρμό που προκάλεσε ο θάνατος Βρετανίδας τουρίστριας στην Κάλυμνο. Έτσι λοιπόν στο νησί έχουν μεταβεί από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, πέντε διασώστες που θα παραμείνουν εκεί έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

 

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι βάρδιες  των ασθενοφόρων θα καλύπτονται σε 24ωρη βάση για 12 ημέρες,  ενώ στην συνέχεια και αν δεν καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι βάρδιες κυρίως τη νύχτα θα είναι κενές.

 

Οι κάτοικοι του νησιού δεν κρύβουν την  ανησυχία τους για το θέμα, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΚΑΒ και η έλλειψη ασθενοφόρου, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους την ζωή σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο πρώην δήμαρχος του νησιού, κύριος Δημήτρης Διακομιχάλης επισημαίνει πως "δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα, ένα νησί στην Ελλάδα να μην έχει βάρδιες ασθενοφόρου" και ζητάει όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, άμεση λύση στο πρόβλημα.

 

Πηγή: lawandorder.gr

 

 

 

 Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.