ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΒ Επιστροφή

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ασθενή με γερανοφόρο όχημα από διασώστη του ΕΚΑΒΔημοσίευση:04-07-2019

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ασθενή με γερανοφόρο όχημα από διασώστη του ΕΚΑΒ

EKABNews

30/6/2019

 

Η κλήση στο ΕΚΑΒ ανέφερε «άγνωστος με παθολογικά αίτια μέσα σε διαμέρισμα στον 5ο όροφο» στο Νέο Ηράκλειο. Το ασθενοφόρο Α42 (απογευματινή βάρδια 29/6/2019)  αφίχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο σημείο ήταν οχήματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και ένας ιδιωτικός γερανός. Νωρίτερα είχε επιχειρηθεί η πρόσβαση στην οικία αλλά η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ο ασθενής, ο οποίος έμενε μόνος του, δεν είχε την δυνατότητα να την ανοίξει. Οι γείτονες παρατήρησαν ότι η πόρτα του μπαλκονιού ήταν ανοιχτή και ξεκίνησε επιχείρηση πρόσβασης στον ασθενή με το γερανοφόρο όχημα. 

Το ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα δεν ήταν εξουσιοδοτημένο για συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής και προθυμοποιήθηκε ο διασώστης του ΕΚΑΒ Κ.Τ.. να μεταφερθεί με αυτό και να εισέλθει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου στην οικία του ασθενή. Μετά από επιχείρηση διάρκειας περίπου 10 λεπτών ο διασώστης του ΕΚΑΒ μπήκε στο διαμέρισμα, άνοιξε την κλειδωμένη πόρτα και ο ασθενής μεταφέρθηκε με παθολογικά ευρήματα στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

 

Πηγή: ekabnews.gr

 

 

Υπερσύγχρονα πλωτά «ασθενοφόρα» αποκτά το Λιμενικό

naftikachronika.gr

28/6/2019

 

Σκάφη κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν για την εξυπηρέτηση περιστατικών που άπτονται της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως περιστατικά περίθαλψης αδύναμων προσφύγων στη θάλασσα και την εξυπηρέτηση περιστατικών διακομιδής βαρέως πασχόντων ασθενών, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει το Λιμενικό Σώμα.

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ύστερα από διεθνή, ηλεκτρονικό και ανοικτό διαγωνισμό, προχώρησε στην απόφαση ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια τριών σκαφών για το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης ύψους 1.410.000,00 ευρώ, θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Τα τρία υπερσύγχρονα πλοία, τα οποία προμηθεύεται για πρώτη φορά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη συγκεκριμένη αποστολή, θα κατασκευασθούν σε ελληνικό ναυπηγείο.

 

Το ολικό μήκος κάθε σκάφους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 11,00 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα άτομα και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο ιατρικό – υγειονομικό εξοπλισμό, όπως φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα, συλλογή χειρουργικών εργαλείων, βαλίτσα πρώτων βοηθειών κλπ. Ο προμηθευτής θα παρέχει εγγυημένη λειτουργία για κάθε σκάφος για τουλάχιστον 6 έτη ή 6.000 ώρες λειτουργίας (ό,τι συμβεί πρώτο), κατά την διάρκεια της οποίας θα ευθύνεται για την καλή λειτουργία την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση του κάθε σκάφους και του εξοπλισμού του.

 

Τα σκάφη θα μπορούν να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), καθώς και με τα επιχειρησιακά μέσα των κρατών – μελών της Ε.Ε., και θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή ποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης, στην αστυνόμευση των λιμένων, στην εκτέλεση αποστολών και επιχειρήσεων επιτήρησης, αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής κάθε παράνομης πράξης στον θαλάσσιο χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση διακομιδών βαρέων ασθενών. Η συγκεκριμένη προμήθεια συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και περιλαμβάνεται στην Πράξη «Περίθαλψη Αδύναμων προσφύγων και διακομιδές ασθενών μέσω θάλασσας – Π.Α.Ι.ΩΝ.Α.Σ.» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020»

 

Φωτό: Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Πηγή: naftikachronika.grΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.