Τελευταία Νέα Επιστροφή

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 22/10/2018, Δημοσίευση: 26-10-2018

Αθήνα 22/10/2018

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 22/10/2018

 

ΘΕΜΑ: Πρόταση της Διοίκησης  για 47 Μετατάξεις υπαλλήλων. Αποδυνάμωση της συνολικής δύναμης των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αθήνας λόγω Μετατάξεων, Μετακινήσεων, Μεταθέσεων, Αποσπάσεων και Αποφάσεων Προέδρου ΔΣ ΕΚΑΒ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ προχωράει σε 47 μετατάξεις υπαλλήλων σε θέσεις του διοικητικού κλάδου με την επίκληση επιτακτικών αναγκών, που  προστίθενται σε 61 μετατάξεις   που έγιναν μόλις πριν από ένα χρόνο και στην πλειοψηφία τους από υπαλλήλους του κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων της Κεντρικής Υπηρεσίας. Καταργεί θέσεις Διασωστών και τις μεταφέρει σε Διοικητικό Προσωπικό.

Αν και είναι γνωστό ότι  το ΕΚΑΒ Αθήνας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον φόρτο εργασίας λόγω έλλειψης μάχιμου προσωπικού  και η ζωή των πολιτών τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης αυτής, η διοίκηση του ΕΚΑΒ συνεχίζει απτόητη την αφαίμαξη της δύναμής του, χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχεδιασμό, με αθρόες μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις, αντί να διεκδικήσει νέες προσλήψεις. Οι επιπτώσεις στην λειτουργία του φορέα μας στο λεκανοπέδιο Αττικής αποκτούν πλέον διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος, αφού ο αριθμός του μάχιμου προσωπικού και των ενεργών ασθενοφόρων συνεχώς μειώνεται και το φαινόμενο των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των ασθενών διογκώνεται επικίνδυνα, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία των πολιτών και διασύρει το ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι είναι μονίμως εκτεθειμένοι σε άδικες ποινικές διώξεις.

Δεν είμαστε αντίθετοι στις μετατάξεις των συναδέλφων μας, πολλοί από τους οποίους έχουν υποβάλει αιτήσεις πριν από πολλά χρόνια, αλλά αυτές θα πρέπει να γίνονται αφού διασφαλισθεί η επάρκεια του επιχειρησιακού τομέα με κάλυψη των κενών και με έλλογο τρόπο, με διαφάνεια και αναλογική κατανομή του προσωπικού.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Διοίκηση να μας απαντήσει αν, πριν προβεί στις μετατάξεις αυτές, έχει εκπονήσει κάποιο σχέδιο ή μελέτη και αν έχει υπολογίσει με βάση τα πραγματικά στοιχεία αν υπάρχει πραγματικά η δυνατότητα αυτή και σε ποιο βαθμό επηρεάζει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα στο Λεκανοπέδιο Αττικής.  Αν υπάρχει, την καλούμε τηρώντας την αρχή της διαφάνειας,  να μας το παρουσιάσει.

Για τους παραπάνω λόγους

  1. Εστάλη Επιστολή στους Υπουργούς Υγείας για συνάντηση για την αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ
  2. Εστάλη ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ονομαστικά σε όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΑΒ και του ΥΣ του ΕΚΑΒ
  3. Να βγει δελτίο τύπου με θέμα την Αποδυνάμωση της συνολικής δύναμης των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αθήνας λόγω Μετατάξεων, Μετακινήσεων, Μεταθέσεων, Αποσπάσεων και Αποφάσεων Προέδρου
  4. Να ενημερωθεί η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ και τα τεθεί το θέμα της αποδυνάμωσης του ΕΚΑΒ στις Εκτελεστικές Επιτροπές

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.