Τελευταία Νέα Επιστροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20/2/2019, Δημοσίευση: 20-02-2019

Αθήνα 20-02-2019

 Αρ. πρωτ: 062

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφισσες-οι,

 

Με έκπληξη διαπιστώσαμε την Τρίτη 19/2/2019 την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους υπαλλήλους της Δ/νσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Αθήνας με την μισθοδοσία του Μαρτίου 2019. Αργά το απόγευμα, στην ιστοδελίδα του ΕΚΑΒ, ανακοινώθηκε από την αρμόδια Δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ότι για τεχνικούς λόγους δεν έγινε η καταβολή του στους δικαιούχους και ότι θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου στις 10/3/2019.

Συνάδελφισσες-οι, η πρωτοφανής αυτή ανευθυνότητα των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΚΑΒ  και η αμφισβήτηση του επιδόματος, για πρώτη φορά από το 2012, που δίνεται  στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ επιβεβαιώνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την περικοπή του σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων.

Οι μεθοδεύσεις που επιχειρήθηκαν και οι ενέργειες που δεν έγιναν εσκεμμένα από την αρμόδια Δ/νση για την διευθέτηση του προβλήματος, όπως αποδεικνύεται από τα συμπεράσματα που βγήκαν από την σημερινή συνάντηση  με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ παρουσία του νομικού συμβούλου του ΕΚΑΒ και των δύο Διευθύνσεων αλλά και από την σημερινή ανακοίνωση της κυβερνητικής παράταξης του σωματείου, δείχνουν ξεκάθαρα ότι στις πλάτες των εργαζομένων παίζονται εσωκομματικά-κυβερνητικά παιχνίδια εξουσίας. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση των αποδοχών μας, έστω και προσωρινά. Η ευθύνη είναι όλη δική τους.

Στο σημερινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά την συνάντηση με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ αποφασίστηκε:

  1. Ζητήσαμε  από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ να παρέμβει άμεσα στους Υπουργούς Υγείας για να ανοίξει η ΕΑΠ, ώστε να καταβληθεί τελικά το επίδομα, καθώς και να επισπευσθεί η διαδικασία για την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2018 έως τις 10/3/2019. Σε διαφορετική περίπτωση, το Σωματείο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση με Στάση Εργασίας στις 28/2/2019 και πρόταση για επίσχεση εργασίας.
  2. Αίτημα συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την υπηρεσία και τα αιτήματα μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.