ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΒ Επιστροφή

Έρχεται το «υπερ ΕΚΑΒ»! Συνενώνονται το ΕΚΕΠΥ και όλες οι υπηρεσίες με νομοθετική ρύθμισηΔημοσίευση:03-09-2019

Έρχεται το «υπερ ΕΚΑΒ»! Συνενώνονται το ΕΚΕΠΥ και όλες οι υπηρεσίες με νομοθετική ρύθμιση

healthreport.gr

2/9/2019

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Έναν νέο σύγχρονο Οργανισμό δημιουργεί άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, έως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα μεταφέρει ουσιαστικά όλο το επιχειρησιακό κομμάτι από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στο ΕΚΑΒ, το οποίο και θα μετατραπεί σε έναν «υπερΟργανισμό» με αρμοδιότητες και στην πολιτική προστασία ώστε να συνεργάζεται χωρίς προσκόμματα και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Η νομοθετική ρύθμιση είναι ήδη έτοιμη, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, αφού ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να δημιουργηθεί ένα ενισχυμένο ΕΚΑΒ, ώστε να εξορθολογιστούν και οι δαπάνες από το ΕΚΕΠΥ αλλά και να περιορισθούν οι διορισμοί Διοικητών.

 

Ήδη πάντως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διόρισε ως Πρόεδρο του ΕΚΑΒ τον Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Διοικητής του ΕΚΕΠΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία: «Νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο Νίκος Παπαευσταθίου»

 

Πάντως ορισμένες αρμοδιότητες του ΕΚΕΠΥ αναμένεται να μεταφερθούν και σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

                  

Πηγή: healthreport.grΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.