ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΑΒ Επιστροφή

Εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών έγινε στην ΚυπαρισσίαΔημοσίευση:13-02-2020

 Εκπαίδευση παροχής πρώτων βοηθειών έγινε στην Κυπαρισσία

eleftheriaonline.gr

10/02/2020

 

Γράφτηκε από τον Kώστας Μπούρας

 

Τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στην παροχή πρώτων βοηθειών είχαν περισσότερα από 40 άτομα χθες το πρωί στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στην Κυπαρισσία, στη δράση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης με το ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

 

Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Τρίπολης από τα παραρτήματα Φιλιατρών, Καλαμάτας και Ναυπλίου πραγματοποίησαν την εκπαίδευση, που περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως ο πνιγμός λόγω φραγής της αναπνευστικής οδού, χτυπήματα, τσιμπήματα, εγκαύματα, τραυματισμοί.

 

Οι συμμετέχοντες έλαβαν γνώσεις που μπορούν να είναι σωτήριες για τη ζωή κάποιου ανθρώπου, παρέχοντάς του σε μια κρίσιμη στιγμή πρώτες βοήθειες. Αναδείχθηκε πόσο σημαντικό είναι να είναι εκπαιδευμένο και σωστά καταρτισμένο το κοινωνικό σύνολο στην παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και η ανάγκη ύπαρξης αυτόματων απινιδωτών σε καίρια και πολυσύχναστα σημεία, όπου ένας εκπαιδευμένος πολίτης θα μπορεί να κάνει χρήση του και να σώσει μια ζωή. Εξάλλου η παροχή πρώτων βοηθειών σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι καθοριστική αφενός για να σωθεί μια ζωή και αφετέρου για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης περισσότερων βλαβών.

 

Ετσι ενημερωμένοι και καταρτισμένοι πολίτες μπορούν να αποτελέσουν τον σωτήριο συνδετικό κρίκο για να σωθεί μια ζωή μέχρι να φτάσουν διασώστες και να λάβει το θύμα υγειονομική περίθαλψη.

 

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δόθηκαν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικά παρακολούθησης.

 

Πηγή: eleftheriaonline.grΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.