Τελευταία Νέα Επιστροφή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ), Δημοσίευση: 01-02-2018

Αθήνα 01-02-2018

Αρ. πρωτ. 042

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ έχει καταθέσει από τον Μάρτιο του 2016 σχέδιο Νόμου περί νέου κανονισμού μεταθέσεων στο ΕΚΑΒ, ώστε να τύχει επεξεργασίας από την νομική υπηρεσία του Υπουργείου και να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα. Παράλληλα έχουμε ζητήσει την καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό πανελλαδικά και την σταδιακή ικανοποίηση των αιτημάτων για μετάθεση ξεκινώντας από συναδέλφους που υπηρετούν πολλά χρόνια σε κάποια περιοχή με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα υγείας και τις μεταθέσεις προς περιοχές που έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Εάν είχε εκδοθεί, μετά από τόσους μήνες, το Προεδρικό Διάταγμα θα σταματούσε αυτή η αβεβαιότητα, οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις, η προσπάθεια εκδούλευσης σε συναδέλφους και θα επικρατούσε η αξιοκρατία στις μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι περιμένουν να εξεταστεί το αίτημα τους και συνωστίζονται καθημερινά στα γραφεία της διοίκησης για να λάβουν μια αόριστη υπόσχεση.

Καλούμε τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη να δώσει επιτέλους λύση και να παρέμβει στην διοίκηση του ΕΚΑΒ για να δοθεί ένα τέλος στις συνεχόμενες μετακινήσεις και παρατάσεις.

Επίσης να προχωρήσει στην άμεση έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κανονισμού Μεταθέσεων.

Καλούμε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να τηρήσει την νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση το σωματείο θα προχωρήσει  σε κάθε νόμιμη ενέργεια διασφαλίζοντας το συμφέρον των εργαζομένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.