Τελευταία Νέα Επιστροφή

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, Δημοσίευση: 22-02-2018

Αθήνα 22-02-2018

Αρ. πρωτ. 060 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σύσταση Ομάδας  Εργασίας για την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΚΑΒ

 

Με απόφαση του Γ. Γραμματέα Υγείας (A1β/Γ.Π.: 9245/14-2-2018) συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ. Η θητεία της 11μελούς ομάδας εργασίας λήγει στις 30/04/2018. Το σχέδιο του νέου οργανισμού που θα προκύψει θα αναρτηθεί  για δημόσια διαβούλευση προκειμένου να κατατεθούν «σχόλια» επί της διαβούλευσης και μετά θα γίνει νόμος του Κράτους.

Η διαδικασία αυτή είναι βιαστική, πρωτόγνωρη  και παράτυπη και διαφωνούμε πλήρως.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν ζητήσει από την διοίκηση να παρουσιάσει τα σχέδια της για τον νέο οργανισμό και να ξεκινήσει διαβούλευση με τα σωματεία και τα διοικητικά στελέχη του ΕΚΑΒ.  Αντί όμως αυτού, η διοίκηση του ΕΚΑΒ απέκρυψε την σύσταση της επιτροπής και την αποστολή εγγράφου με ημερομηνία 6-10-2017 με το οποίο πρότεινε τα 6 από τα 11 μέλη χωρίς κανέναν εκπρόσωπο από τα σωματεία του ΕΚΑΒ. Μετά όμως από παρέμβαση μας στον Αν. υπουργό Υγείας συμμετέχουμε με έναν εκπρόσωπο.

Διαφωνούμε και Διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό από την Ομάδα Εργασίας εκπροσώπων από την Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ. Καλούμε τον Γ. Γραμματέα Υγείας να προχωρήσει σε τροποποίηση της απόφασης ώστε να συμπεριληφθούν.

Οι βασικές μας θέσεις για τον νέο οργανισμό είναι οι εξής:

Καμία αλλαγή στο Δημόσιο χαρακτήρα, στην δωρεάν προνοσοκομειακή φροντίδα στους πολίτες και στην αυτονομία του οργανισμού, πανελλαδική ανάπτυξη με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών με αντίστοιχη εκπαιδευτική αναβάθμιση. Το ΕΚΑΒ να παραμείνει ο αποκλειστικός φορέας παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας και εθνικός συντονιστής της πρωτοβάθμιας υγείας και των ΜΕΘ.

Ο εκπρόσωπος μας και το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου θα ενημερώνει με ανακοινώσεις και γενικές συνελεύσεις για τα σχέδια που θα κατατεθούν στην ομάδα εργασίας. Η συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του δημόσιου και αυτόνομου ΕΚΑΒ είναι δεδομένη.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος

   Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.