Τελευταία Νέα Επιστροφή

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (12:00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ) ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, Δημοσίευση: 11-06-2018

Αθήνα 11/06/2018

Αρ. πρωτ.: 169

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Στάση Εργασίας (12:00-λήξη ωραρίου)  και Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 στο Σύνταγμα κατά της ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018   που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ (από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου) και σε Συλλαλητήριο ώρα 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, για την αποτροπή της ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή.

Η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή, με τη γνωστή της πρακτική του κατεπείγοντος, το νέο νομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, που συμφώνησε με την Τρόικα, τα οποία συνεπάγονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μεταξύ των προαπαιτούμενων υπάρχει η επαναβεβαίωση του τσεκουρώματος των συντάξεων από 01/01/19 και της μείωσης του αφορολόγητου από 01/01/2020. Ταυτόχρονα υπάρχουν δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που ξεκινούν από 3,56% του ΑΕΠ το 2018 και φτάνουν στο 5,19% το 2022 δηλαδή 10,8 δις ευρώ!!!

Πρόκειται για «ματωμένα» πλεονάσματα που προέρχονται από την πρωτοφανή μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.

 

Διεκδικούμε:

  • Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της Δ΄ αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22.

  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων.

  • Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.

  • Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.

  • Όχι στη φοροληστεία – Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.

  • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Αυτοδιοίκησης.

  • Όχι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, του ρεύματος, του νερού και των Μεταφορών.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.