Τελευταία Νέα Επιστροφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (24/06/2020) - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 29/06/2020, Δημοσίευση: 24-06-2020

Αθήνα 24/06/2020

Αρ. πρωτ.: 336

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, πιστοποιημένοι και εξειδικευμένοι στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, αντιμετωπίζουμε καθημερινά 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, περιπτώσεις ασθενών που κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα αλλά και άμεσα η ζωή τους. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως σε Προσωπικό και Ασθενοφόρα, χωρίς άδειες, και με ελάχιστα ρεπό υπερβάλλαμε εαυτό για να ανταπεξέλθουμε το τελευταίο διάστημα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η αναγνώριση του έργου μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα ΜΜΕ και τους Πολίτες είναι καθολική.

Παρά τις δεσμεύσεις όμως που προηγήθηκαν δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη, ένα μήνα μετά την επιστροφή στην κανονικότητα και λίγο πριν το δεύτερο κύμα πανδημίας, βασικά για τη εργασία μας αιτήματα.

Η στολή είναι απαραίτητή για την προσωπική μας Ασφάλεια. Μας προστατεύει από λοιμώδη νοσήματα και βιολογικούς παράγοντες. Αποτελεί το κύριο Μέσο Ατομικής Προστασίας μας. Μας παρέχεται εδώ και 12 χρόνια. Για το 2020 δεν μας έχει καταβληθεί ακόμη!

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε πια για την αναγκαιότητα ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Διεκδικούμε την ένταξη μας εδώ και τώρα στα ΒΑΕ με ειδικό καθεστώς για το προσωπικό του ΕΚΑΒ (25 έτη στα επείγοντα-58 ετών στην σύνταξη).

Ο υπουργός Υγείας κος Κικίλιας αναγνωρίζοντας το έργο μας δεσμεύτηκε δημόσια για την θέσπιση κινήτρων για τους διασώστες που εργάζονται στα ασθενοφόρα με την μορφή επιδόματος. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει υλοποιηθεί.

Η ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Αναγκαζόμαστε για ένα ακόμη καλοκαίρι να καλύπτουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στα νησιά του Αιγαίου κατά την διάρκεια των αδειών μας. Εργαζόμαστε ακόμη και στα ρεπό μας για να υπάρχει ο ελάχιστος αριθμός ασθενοφόρων στην κίνηση. Αν και έχουν εγκριθεί 900 περίπου θέσεις διασωστών ακόμη δεν έχουν προσληφθεί.

Καμία παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιωτικά συμφέροντα -Δημιουργία πανελλαδικού και δημόσιου πτητικού φορέα από το ΕΚΑΒ.

Για τους παραπάνω λόγους, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες αποδέκτες των υπηρεσιών μας προκηρύσσουμε προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 29 Ιουνίου από τις 11:00 πμ και καλούμε τα μέλη μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στο Πεδίο του Άρεως. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Ζητάμε την άμεση λύση των αιτημάτων μας από την Κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε επαναλαμβανόμενες καθημερινές κινητοποιήσεις  αρχής γενομένης από την Τρίτη 30 Ιουνίου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.