Τελευταία Νέα Επιστροφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29/06/2020) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ, Δημοσίευση: 29-06-2020

Αθήνα 29/06/2020

Αρ. πρωτ.: 338

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ)

 

Μετά την πορεία διαμαρτυρίας από το Πεδίο Άρεως στο Υπουργείο Υγείας που έγινε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ συναντήθηκε με τον Δ/ντη του γραφείου Υπουργού Υγείας κου Κικίλια  καθώς τόσο ο υπουργός όσο κ ο Υφυπουργός ήταν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κος Αρβανιτάκης μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας δεσμεύτηκε ότι:

  • Μέχρι αύριο το πρωί θα υπογραφεί η ΚΥΑ για την δαπάνη προμήθειας στολής, θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και μέχρι την Παρασκευή 3/7/2020 θα εκδοθεί ΦΕΚ.
  • Αύριο Τρίτη 30/6/2020 θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επικουρικό προσωπικό.

Επίσης, προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για την ένταξη μας στα ΒΑΕ, την παροχή κινήτρων με την μορφή επιδόματος στους διασώστες που εργάζονται στα ασθενοφόρα, την αυστηροποίηση των ποινών για όσους βιαιοπραγούν εναντίον μας καθώς και για τις αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ.

Το Σωματείο έχει στείλει εξώδικο στην Διοίκηση του ΕΚΑΒ με το οποίο ενημερώνουμε ότι εάν δεν  υλοποιηθούν οι σημερινές δεσμεύσεις θα ξεκινήσουμε επίσχεση εργασίας μέχρι την καταβολή της δαπάνης στολής σε όλους τους δικαιούμενους συναδέλφους.

Καλούμε τους εργαζόμενους αύριο Τρίτη 30/06/2020 σε Στάση Εργασίας  από τις 08:00 πμ έως 12:00 και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08:30 πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για τα ΒΑΕ και το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που οργανώνεται από ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.