Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, Δημοσίευση:01-04-2018

Αθήνα 01/04/2018

Αρ. πρωτ.: 088

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Μοριοδότηση κριτηρίων μετακινήσεων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ

 

Πάγιο αίτημα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είναι η κυκλικότητα και η αξιοκρατική διαδικασία στις εσωτερικές μετακινήσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν  την δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις θέσεις. Το σωματείο μετά από διαβούλευση με τους εργαζομένους αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες το 2013 έφερε σε Γ. Συνέλευση την Μοριοδότηση κριτηρίων εσωτερικών μετακινήσεων στο ΕΚΑΒ, εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και στην συνέχεια αποτέλεσε και απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ16/15-5-2013).

Με προσκλήσεις ενδιαφέροντος και στην συνέχεια αξιολόγηση των αιτήσεων από την «επιτροπή αξιολόγησης» στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος των εργαζομένων, εφαρμόστηκε σε αρκετά τμήματα του ΕΚΑΒ.

Η προεκλογική περίοδο από τα τέλη του 2014, οι εθνικές εκλογές του 2015 με τις αναστολές των υπηρεσιακών μεταβολών αλλά και η μεταβατική περίοδος εναλλαγής διοικήσεων στο ΕΚΑΒ πάγωσε κάθε διαδικασία εφαρμογής της. Η νυν διοίκηση από την ημέρα που ανέλαβε ήταν αρνητική για την εφαρμογή της ισχυριζόμενη την αντίθεση των εργαζομένων σε αυτή αλλά και την παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και με απόφαση της (ΣΥΝ35/13-12-2016) την κατήργησε. Η διαιώνιση της κομματοκρατίας συνεχίστηκε με πλήθος μετακινήσεων χωρίς κριτήρια την τελευταία διετία.

Επανέρχεται και με απόφαση (ΣΥΝ10/26-03-2018) εγκρίνει νέα «Μοριοδότηση για την εσωτερική μετακίνηση των υπαλλήλων κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ» με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς την συμμετοχή του σωματείου και των εργαζομένων, παρά μόνο κομματικών παραγόντων, φέρνοντας μια πρόταση, η οποία ακόμη και σήμερα δεν μας έχει δοθεί αλλά ούτε έχει μοιραστεί στους εργαζόμενους και με μια διαβούλευση μόνο από το διαδίκτυο 10 ημερών, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, θα αποτελεί μέρος του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους

  • Όσοι έχουν πρόσβαση σε διαδίκτυο να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση με παρατηρήσεις και προτάσεις
  • Οι υπόλοιποι να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στο γραφείο και στα μέλη του σωματείου

 

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΚΑΒ

  • Να διανείμει την πρόταση στους εργαζόμενους
  • Να μας καταθέσει το τελικό κείμενο μετά την επεξεργασία του
  • Να τροποποιήσει τις επιτροπές εσωτερικών μετακινήσεων και την επιτροπή ενστάσεων ώστε να συμπεριληφθεί και εκπρόσωπος των εργαζομένων 
  • Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να έρθει προς συζήτηση και έγκριση από Γ. Συνέλευση

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος

Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.