Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΘ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ, Δημοσίευση:06-05-2018

Αθήνα 05/05/2018

Αρ. πρωτ.: 120

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Διαχείριση ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ

 

Την Τετάρτη 2/5/2018 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, του Σωματείου Ιατρών του ΕΚΑΒ και του Δ/ντη Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με θέμα την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για την μεταφορά της διαχείρισης των ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ο οποίος μας δήλωσε την στήριξη του στο κοινό αίτημα μας.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη αφορά την μεταφορά και την διαχείριση των ΜΕΘ από άλλο φορέα.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων σωματείων η οποία έγινε στις 25/4/2018. Ακολούθησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου στις 27/4/2018 στο οποίο ομόφωνα αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης κατά των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Θυμίζουμε ότι επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (2008) με νομοθετική πρωτοβουλία η μεταφορά υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση αντιστάθηκαν και η πολιτική ηγεσία υποχώρησε.

Το ΕΚΑΒ έχοντας τεχνογνωσία δεκαετιών, διαθέτοντας το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε ζήτημα που προκύπτει στην διαχείριση των ΜΕΘ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με την κατάλληλη ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή μπορεί να μετατραπεί χωρίς υψηλό κόστος σε στρατηγικό πανελλαδικό όργανο διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον τομέα της Υγείας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα με νεότερη ανακοίνωση θα ανακοινωθούν οι μορφές κινητοποίησης των εργαζομένων κατά της αποδυνάμωσης του ΕΚΑΒ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.