Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΟ, Δημοσίευση:01-08-2018

Αθήνα 1-8-2018

Αρ. πρωτ. 235

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΘΕΜΑ: Απρόκλητη επίθεση σε διασώστρια του ΕΚΑΒ από νοσοκομειακό ιατρό

 

Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας (διασώστρια) κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού στις 31/7/2018, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.

Είναι πρωτοφανές όμως το γεγονός ότι ο δράστης της απρόκλητης επίθεσης αυτή την φορά είναι εφημερεύων νοσοκομειακός ιατρός του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Είναι δε αδιανόητο και ξεπερνάει τα όρια κάθε φαντασίας, η απρόκλητη αυτή επίθεση στην διασώστρια του ΕΚΑΒ να γίνεται από τον ιατρό του ΠΓΝ ΑΤΙΚΟΝ κατά την παράδοση επείγοντος περιστατικού (καρδιολογικό περιστατικό το οποίο εισήλθε στο ιατρείο κατά προτεραιότητα με την συνοδεία ιατρού Επιμελητή του Παθολογικού Τμήματος των ΤΕΠ).

Το σωματείο θα προβεί  σε όλες τις νόμιμες ενέργειες: 1) Αναφορές σε Διοίκηση ΕΚΑΒ, Διοίκηση ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, Υπουργούς Υγείας, 2η ΥΠΕ, 2) Αναφορά στον Εισαγγελέα για έκθεση 3) Θα στηρίξει Μηνυτήρια Αναφορά κατά του ειδικευόμενου ιατρού της Β΄ Πανεπιστημιακής  Κλινικής του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ και 4) Νέα Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόσκληση και δήλωση για την εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων για την διαχείριση των επειγόντων περιστατικών (παραλαβή των ασθενών) που διακομίζονται από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:

  • Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
  • Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

 

Κοινοποίηση: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ"



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.