Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ , Δημοσίευση:06-08-2018

Αθήνα 6-8-2018

Αρ. πρωτ.: 239

 

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

          Δ/ΝΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΘΗΒΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

 

Νέα απρόκλητη επίθεση δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια διακομιδής περιστατικού. Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές που δεχόμαστε καθημερινά. Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.

Την Κυριακή 5/8/2018  και ώρα 12:30 περίπου κατά τη διάρκεια πρωινής βάρδιας το πλήρωμα του ασθενοφόρου Τομέα ΕΚΑΒ Θήβας επιστρέφοντας στην βάση του μετά από επείγουσα διακομιδή με συνοδεία ιατρού που είχε πραγματοποιήσει σε Νοσοκομείο των Αθηνών και καθώς κινούνταν επί του περιφερειακής δρόμου Θηβών-Λιβαδειάς πλησίον της αερογέφυρας δέχθηκε απρόκλητη επίθεση με πέτρες. Μία από αυτές χτύπησε το παρμπρίζ του ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να προκαλέσει τρύπα και θραύσματα να εκσφενδονιστούν εντός του οχήματος βάζοντας σε κίνδυνο τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Στην περιοχή αυτή της Θήβας (θέση Πυρί) έχουν συμβεί και στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά πράγμα για το οποίο έχει ενημερωθεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Οι απρόκλητες επιθέσεις από ρομά σε βάρος πληρωμάτων ασθενοφόρων και ιατρών του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων μας είναι συχνό  φαινόμενο. Εκτελούμε το υπηρεσιακό μας καθήκον με άμεσο κίνδυνο της ζωής και της σωματικής μας ακεραιότητας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ έχει καταθέσει (Ιούνιος 2013) Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αποτέλεσμα της οποία ήταν, να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως μέχρι σήμερα να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα.

Ζητάμε για μια ακόμη φορά να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων «για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Το Σωματείο έχει καταθέσει την πρόταση στην διοίκηση του ΕΚΑΒ και στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.