Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, Δημοσίευση:05-01-2019

Αθήνα 05/01/2019

Αρ. Πρωτ.: 007  

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για κάθε θέμα που προκύπτει ή εξελίσσεται στο ΕΚΑΒ καθώς και για τις ενέργειες που έκανε το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σας ανακοινώνουμε για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2019, την δράση μας.

  • Στις 2 & 3/11/2018 υλοποιήθηκε πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Καλαμάτας.
  • Στις 7/11/2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα και εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για το προσωπικό στην αίθουσα εκδηλώσεων του ELITE CITY RESORT στην Καλαμάτα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της χορηγίας εκπαιδευτικού υλικού στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Μεσσηνίας από την διεύθυνση του ELITE.
  • Στις 8/11/2018 πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ΕΚΑΒ «Γιώργος Γεννηματάς» στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική.
  • Στις 14/11/2018 είχαμε την συμμετοχή στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης -που ήταν η πρώτη μετά την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια- βρίσκονταν μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Στις 21/11/2018 έγινε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΚΑΒ-166 στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που υπάρχει.
  • Στις 22/11/2018 συμμετείχαμε στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα (Διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος-Ένταξη στα ΒΑΕ-Αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία-Ανάκτηση Μνημονιακών  απωλειών)
  • Στις 23/11/2018 έγινε Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας του σωματείου μας. Καθορίστηκε το πρόγραμμα δράσης.
  • Στις 6/12/2018 έγινε εκλογική διαδικασία από την οποία προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας ΕΚΑΒ-166.
  • Στις 10/12/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε ομόφωνες αποφάσεις για: 1) Οργάνωση-Έγκριση δαπανών της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σωματείου, 2) Αίτημα συνάντησης με τον νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ-Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων και κατά πλειοψηφία απόφαση 3) Μεταθέσεις από το ΥΣ του ΕΚΑΒ. Αποδυνάμωση της συνολικής δύναμης των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αθήνας λόγω Μετακινήσεων, Μεταθέσεων, Αποσπάσεων και Αποφάσεων Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΣ ΕΚΑΒ. Αποφασίστηκε: Α) Να ανατεθεί στον νομικό σύμβουλο του σωματείου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, Β) Να γίνει παρέμβαση στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να κατατεθεί ως συμπληρωματική αναφορά στην «Μηνυτήρια Αναφορά στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ» (ΠΟΕΔΗΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2369/07-11-2016), Γ) Να ανατεθεί η δικαστική ακύρωση ή αναστολή των αποφάσεων του Υ.Σ. και του Δ.Σ, του ΕΚΑΒ ή άλλον δικαστικών μέτρων, Προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και να εκδοθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα Κανονισμού Μεταθέσεων και Δ) Να υλοποιηθούν όλες οι παραπάνω ενέργειες (Α,Β,Γ) αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που τα αιτήματα μας δεν γίνουν δεκτά. Να γίνει Γενική Συνέλευση και να εκδοθεί Δελτίο τύπου.
  • Στις 11/12/2018 έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Παναγιώτη Τζανετή. Κατατέθηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά τα θεσμικά και οικονομικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.
  • Στις 17/12/2018 έγινε διοικητικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε ομόφωνες αποφάσεις για: 1) Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό την Τρίτη 18.12.2018, 2) Αξιολόγηση έτους 2017, 3) Να βγει ανακοίνωση – καταγγελία για τους συμβασιούχους διασώστες μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και κατά πλειοψηφία αποφάσεις για 4α) Μεταθέσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ.  Αποφασίζεται να γίνει: Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Μηνυτήρια αναφορά σε όλα τα υπηρεσιακά και διοικητικά στελέχη που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία και Αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης αυτής. 4β) Μετατάξεις. Αποφασίζεται να γίνει Αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης αυτής (με εξαίρεση τους υπάλληλους από ΔΕ Διοικητικού σε Ανώτερη Κατηγορία).
  • Στις 18/12/2018 είχαμε την συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό του 2019 με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ».
  • Στις 22/12/2018 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Το πλούσιο πρόγραμμα για την διασκέδαση των παιδιών, η συμμετοχή των συναδέλφων και τα δώρα που μοιράστηκαν, συντέλεσαν ώστε η γιορτή να έχει μεγάλη επιτυχία.
  • Στις 25/12/2018 το σωματείο επισκέφθηκε τους χώρους εργασίας στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία εφημερίας. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν και μοίρασε μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
  • Στις 1/1/2019 το σωματείο επισκέφθηκε τους χώρους εργασίας στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ.  Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονταν και έκοψε τις πρωτοχρονιάτικες πίτες στο Τηλεφωνικό-Ασυρματικό Κέντρο και το Συνεργείο επισκευής υπηρεσιακών οχημάτων μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και την Δ/ντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Μοιράστηκαν επίσης βασιλόπιτες στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στις περισσότερες στεγάσεις, στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων, στο Ιατρείο του Δ.Α.Α «Ελ. Βενιζέλος» και στο Γραφείο Αεροδιακομιδών στην Ελευσίνα.

Ευχόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και λιγότερα περιστατικά. Ιδιαίτερες ευχές σε όσους είχαν βάρδια αυτές τις μέρες!

Επίσης

Ομαδική Αγωγή για την διεκδίκηση των δώρων

Κατατέθηκε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για την διεκδίκηση των επιδομάτων  εορτών Πάσχα-Χριστουγέννων και αδείας για τα έτη 2017 και 2018 (13ος  και 14ος Μισθός). Οι αγωγές αφορούν μόνιμους εργαζομένους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενους και οι ενάγοντες δεν επιβαρύνονται με έξοδα καθώς το σωματείο ανέλαβε το κόστος.

 

Εξώδικη Δήλωση για την μη παραγραφή των δώρων

Επίσης κατατέθηκε ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ α) Με όλους τους υπαλλήλους με οργανικές θέσεις στο ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (εκτός των Τομέων ΕΚΑΒ Μυτιλήνης & Ρόδου) Παραρτημάτων δηλαδή που ανήκουν στο σωματείο μας, β) Με όλους τους υπαλλήλους που είναι μέλη μας σε όλα τα Παραρτήματα του ΕΚΑΒ καθώς και γ) Με όλους όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί την τελευταία πενταετία, για την μη παραγραφή των δώρων (επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και επιδομάτων αδείας όπως είχαν διαμορφωθεί πριν την κατάργηση τους από τον ν.4093/2012 500+250+250=1000 ευρώ ετησίως) για τα έτη 2013-2018.

 

Εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ

Στις 16/11/2018 πραγματοποιήθηκε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ δύο (2) αιρετών εκπροσώπων των μόνιμων υπαλλήλων και δύο (2) αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και των αναπληρωτών τους, για τη χρονική περίοδο από 1-1-2019 έως 31-12-2020.Εκλέχθηκαν:

ΜΟΝΙΜΟΙ: Τακτικά μέλη ο Δεβελόγλου Πρόδρομος (ΑΚΕ ΕΚΑΒ) και ο Θεοδωρόπουλος Ιωάννης (ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ). Αναπληρωματικά μέλη ο Μαλτέζος Χρήστος και ο Κωνσταντίνου Θεόδωρος αντίστοιχα.

ΙΔΑΧ: Τακτικά μέλη ο Ζαρειφόπουλος Αθανάσιος (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΑΧ ΕΚΑΒ) και ο Μισδανίτης Ιωάννης (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΑΧ ΕΚΑΒ). Αναπληρωματικά μέλη ο Οψιμούλης Βασίλειος και η Παπαθεοδώρου Ευθυμία αντίστοιχα.

 

6η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το ΕΚΑΒ διοργάνωσε από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2018, την «6η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Κατά τη διάρκεια της «6ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα όλης της χώρας, οι οποίες περιλάμβαναν διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

 

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στις 9/1/2019

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σ.Ε.Α. ΕΚΑΒ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019. Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος                              Κιτσόπουλος Αλέξης



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.