Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΝΕΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, Δημοσίευση:15-05-2019

Αθήνα 15-05-2019

Αρ. πρωτ. 117

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Νέα απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ στην Χίο

 

Νέα απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ (Τομέας ΕΚΑΒ Χίου) κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού σήμερα το μεσημέρι στην Χίο. Ένα ακόμη δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε διασώστες του ΕΚΑΒ. Η αντίδραση του σωματείου και της διοίκησης ήταν άμεση. Η νομική υπηρεσία του ΕΚΑΒ προέβει στις δέουσες ενέργειες.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταδικάζει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Είναι αδιανόητο να αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητα.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για να μπορούμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας υπό συνθήκες ασφαλείας.

Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση το τελευταίο διάστημα.

Περιμένουμε από τους υπουργούς Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν την υπόσχεση που έδωσαν.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

                                

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

 

 

Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό

                    Αν. Υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.