Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ-ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΑΒ (8-12ΠΜ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27.11.2019-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ HILTON ΣΤΙΣ 9.00 ΠΜ , Δημοσίευση:26-11-2019

Αθήνα 25/11/2019

Αρ. πρωτ.: 210

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΘΕΜΑ: Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ-Στάση Εργασίας ΕΚΑΒ (08:00-12:00) την Τετάρτη 27/11/2019 - Συγκέντρωση ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΟ HILTON (επί της Β.Σοφίας)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11/2019

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08:00  ΕΩΣ 12:00 - ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ-ΕΚΑΒ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΟ HILTON 9.00πμ

Θα διέλθει από το Μαξίμου, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

Η ΠΟΕΔΗΝ και το ΕΚΑΒ βρίσκεται για άλλη μια φορά στους δρόμους διεκδικώντας την Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ, της Πρόνοιας, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την επίλυση δίκαιων αιτημάτων των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας που εργάζονται αποδεκατισμένοι σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης με μισθούς πείνας και πενιχρά δικαιώματα.

Κατατέθηκε ο Προϋπολογισμός του έτους 2020 στη Βουλή προς ψήφιση. Για άλλη μία χρονιά «φτωχός συγγενής» των κρατικών δαπανών είναι η Δημόσια Υγεία. Οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ συνεχίζουν να παραμένουν κολλημένες και το 2020 στο τριτοκοσμικό επίπεδο του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 7,5%. Εξαιτίας αυτού αυξάνουν συνεχώς οι Ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

Κάθε χρόνο το προσωπικό λιγοστεύει αντί να αυξάνει. Με τα στοιχεία του ίδιου του Κράτους (Υπουργείο Εσωτερικών) το προσωπικό στα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ λιγόστεψε τα χρόνια των Μνημονίων κατά 25.000. Με τον προϋπολογισμό του 2020 που κατατέθηκε στη Βουλή, η δαπάνη μισθοδοσίας του Προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, μειώνεται από 2,215.756 δις ευρώ που ήταν το 2019 στα 2,193.116 δις ευρώ το 2020.

Πως θα γίνουν προσλήψεις;

Το ΕΚΑΒ στενάζει από τις ελλείψεις διασωστών. Τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα προσλήψεων μόνιμων διασωστών και αποκατάστασης των γερασμένων ασθενοφόρων που έχουν διανύσει 1 εκατ. χιλιόμετρα και άνω.

Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που ολοένα παίρνει ολιγόμηνες παρατάσεις, είναι στα 150 ευρώ. Πρέπει να διπλασιαστεί. Δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Διεκδικούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το επίδομα ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ.

 

Θα είμαστε όλοι στην πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας.

 

Διεκδικούμε

•       Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση

•       Ένταξη στα ΒΑΕ

•       Αύξηση μισθών-Επέκταση, διπλασιασμός επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

•       Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή και προσλήψεις  

μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού

•       Θεσμοθέτηση κινήτρων για τους διασώστες του ΕΚΑΒ

 

ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΟ HILTON ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11/2019 ώρα 9.00πμ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος
Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.