Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (18-03-2020), Δημοσίευση:18-03-2020

Αθήνα 18/03/2020

Αρ. πρωτ: 277

 

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας Κικίλια Βασίλειο

           Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη Βασίλειο

                              

ΘΕΜΑ :  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

Κύριε Υπουργέ

Κύριε Υφυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συμβάλλουν μέχρι σήμερα, παρά τις παθογένειες του συστήματος Υγείας, τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των περιστατικών του κορωνοϊου. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως σε Προσωπικό και Ασθενοφόρα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτό για να αντεπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως εξελίσσεται. Η αναγνώριση του έργου μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα ΜΜΕ και τους πολίτες είναι καθολική. Μας αποκαλούν «ήρωες». Δεχόμαστε καθημερινά συγχαρητήρια από τον κόσμο.  Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη δύναμη και το κουράγιο που μας δίνουνε. Καθημερινά, εδώ και εβδομάδες, έχουμε φαινόμενα εμπλοκής με κρούσματα κορωνοϊου. Ήδη έχουμε συνάδελφο που νοσεί και κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο αγώνας όμως που δίνουμε είναι άνισος. Οι «ήρωες» Διασώστες δεν ζούνε με ευχές. Έχουν ανάγκες. Περισσότερα Μέτρα Προστασίας, Υλικοτεχνική Υποδομή, Αφθονία Υλικών, Νέα Ασθενοφόρα, Μόνιμο Προσωπικό.

Καθημερινά πηγαίνουμε σε αδιάγνωστα περιστατικά. Είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή με τον πολίτη. Υπάρχει ο κίνδυνος να νοσήσει η πλειοψηφία των συναδέλφων σε μικρό διάστημα. Η μάχη όμως κατά της νόσου φαίνεται ότι θα έχει διάρκεια.  Αν καταρρεύσει το ΕΚΑΒ, θα καταρρεύσει όλο το σύστημα Υγείας.

Με νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων μπορούν να δοθούν άμεσες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να έχουμε πανελλαδικά (ηπειρωτική και νησιωτική χώρα) όλα τα αναγκαία εφόδια να ασκήσουμε απερίσκεπτα και με ασφάλεια τα καθήκοντα μας.

Η ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά είναι επιβεβλημένη. Η καταβολή της αποζημίωσης της στολής στους εργαζόμενους με ταυτόχρονη επιβράβευση των Διασωστών στα επείγοντα πρέπει να γίνει άμεσα. Οι Διασώστες δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας που με ψυχραιμία και αυταπάρνηση αντιμετωπίζουν την κατάσταση. Ευελπιστούμε, η πολιτεία να μη μας ξεχάσει με το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Εμείς με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό θα δώσουμε την μάχη στην πρώτη γραμμή και πιστεύουμε ότι θα βγούμε για ακόμη μια φορά νικητές!!!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.