Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ: ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ (ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΗΣ) ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, Δημοσίευση:07-05-2020

Αθήνα 07/05/2020

Αρ. πρωτ.: 306

 

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ κο Νικόλαο Παπαευσταθίου

 

 

ΘΕΜΑ: Περιστατικά βίας (σωματικής και λεκτικής) στο προσωπικό του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Κύριε πρόεδρε,

Την Τετάρτη 6/5/2020 σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό άσκησης βίας σε βάρος εργαζομένου το οποίο έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους (διασώστες και ιατρούς) του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του Β35 έλαβε εντολή από το Ασυρματικό Κέντρο (Β΄) στις 06:24 να μεταβεί στα Μέγαρα. Αφίχθη στο σημείο αναμονής στις 06:52 και στις 7:00 περίπου έφτασε στο σημείο φορτηγάκι στο οποίο επιβαίνανε τρείς ρομά μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα επίτοκος. Ζητήθηκε από τον σύζυγο της, όπως αποκαλέστηκε στο πλήρωμα στου ασθενοφόρου, να την μεταφέρει στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας με έντονο ύφος και βρίζοντας. Το πλήρωμα επικοινώνησε με το Ασυρματικό Κέντρο, ζήτησε το πλησιέστερο νοσοκομείο με Μαιευτική κλινική και έλαβε εντολή να μεταβεί στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο φερόμενος ως σύζυγος της γυναίκας με το επώνυμο «Καραγιάννης» αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο Αττικόν και αφού χτύπησε στο χέρι την διασώστρια στην συνέχεια την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και έφυγε με το όχημα μαζί με την εγκυμονούσα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κλήθηκε στο σημείο η Αστυνομία και στην συνέχεια το πλήρωμα του ασθενοφόρου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων και υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά από την συνάδελφο.

Είναι αδιανόητο να αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητας.

Απαιτούμε να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας μας και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Να υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των εργαζομένων στο ΕΣΥ-ΕΚΑΒ από βιαιοπραγίες

Ζητάμε από το ΔΣ του ΕΚΑΒ να ενεργήσει κατά τον νόμο για το περιστατικό.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.