Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ, Δημοσίευση:07-05-2020

Αθήνα 07/05/2019

Αρ. πρωτ: 302

 

ΠΡΟΣ : Υπουργός Υγείας κο Βασίλειο Κικίλια

              Υφυπουργός Υγείας κο Βασίλειο Κοντοζαμάνη                                  

                                            

ΘΕΜΑ : ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

 

Κύριοι Υπουργοί,

Συνεχίζονται τα περιστατικά άσκησης σωματικής και λεκτικής βίας  κατά διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρου κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. Την Τετάρτη 6/5/2020 σημειώθηκε ένα ακόμη σε βάρος διασώστριας του ΕΚΑΒ. 

Επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολυάριθμα περιστατικά άσκησης βίας και ξυλοδαρμού  κατά πληρωμάτων ασθενοφόρου και ιατρών που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Επειδή τα περιστατικά βίας έχουν τελικά αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται το έργο μας, και δεν εκτελούμε τα καθήκοντα μας με ασφάλεια άρα τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή των πολιτών.

Επειδή έχετε προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των εργαζομένων στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ από βιοπραγίες, χωρίς όμως να υπάρχει εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν άμεσα, μέτρα πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων  και να φέρετε προς ψήφιση σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.