Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ COVID-19 (ΜΕΛΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ-ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ) , Δημοσίευση:26-05-2020

Αθήνα 26/05/2020

Αρ. πρωτ: 320

 

ΠΡΟΣ : Βουλευτή ΝΔ κο Σπυρίδωνα Πνευματικό

           Μέλος της Διαρκής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων-Εισηγητής του σχεδίου 

           νόμου του Υπουργείου Υγείας

            Email:  sp.pnevmatikos@parliament.gr

 

ΘΕΜΑ :  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ COVID-19.

 

Κύριε Βουλευτή,

 

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συνέβαλαν μέχρι σήμερα, παρά τις παθογένειες του συστήματος Υγείας, τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των περιστατικών του κορωνοϊού COVID-19. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως σε Προσωπικό και Ασθενοφόρα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλανε εαυτό για να αντεπεξέλθουν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως εξελίχθηκε. Καθημερινά πηγαίνουμε σε αδιάγνωστα περιστατικά. Είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή με τον πολίτη. Η αναγνώριση του έργου μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα ΜΜΕ και τους πολίτες είναι καθολική. Μας αποκαλούν «ήρωες». Δεχόμαστε καθημερινά συγχαρητήρια από τον κόσμο.  Συνάδελφοι μας νόσησαν και άλλοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά λύπης όμως διαπιστώνουμε ότι με τη λήξη της  πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης μας ξέχασαν ήδη.

Στο σχέδιο νόμου «Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις΄΄ (Α΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα΄΄ (Α΄ 90) και άλλες διατάξεις» που συζητείτε στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων  και στο Άρθρο 27 «Παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε προσωπικό απασχολούμενο σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή κλινικές ασθενών από κορωνοϊό COVID-19» οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μετέφεραν επιβεβαιωμένα κρούσματα ή ύποπτα περιστατικά τα οποία στην πορεία επιβεβαιώθηκαν ως νοσούντες δεν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προερχόμενης από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού COVID-19.

Θεωρούμε ότι η ένταξη μας στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης είναι δίκαιη και αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι μας.

Εμείς με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό θα συνεχίσουμε να δίνουμε την «μάχη» στην πρώτη γραμμή.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.