Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/11/2020, Δημοσίευση:12-11-2020

Αθήνα 12-11-2020

Αρ. πρωτ. 005

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β, στις αντίξοες και συχνά ακραίες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται 24ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο, αντιμετωπίζοντας αυξημένη επικινδυνότητα στην εργασία τους εν μέσω πανδημίας, προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει. Οι Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. χωρίς  κανονικές άδειες και με ελάχιστα ρεπό, υπερέβαλλαν εαυτό για να αντεπεξέλθουν το τελευταίο διάστημα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.              

               Η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας από την Κυβέρνηση, τα Πολιτικά Κόμματα, τα Μ.Μ.Ε. και τους Πολίτες είναι καθολική. Ο Υπουργός Υγείας κος Κικίλιας έχει δεσμευτεί δημόσια για την θέσπιση κινήτρων για τους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου που εργάζονται στα ασθενοφόρα με την μορφή επιδόματος. Μέχρι σήμερα όμως, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, δεν έχει υλοποιηθεί.

               Η Πανελλαδική ανάπτυξη του Ε.Κ.Α.Β. με υλικοτεχνική υποδομή και προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, είναι αναγκαία ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.

               Σας επισημαίνουμε την επιτακτική ανάγκη για κάλυψη κενών θέσεων Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων με κατεπείγουσες διαδικασίες και διεκδικούμε την ένταξη μας στα Β.Α.Ε., την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού με όλες τις μορφές εργασίας, αύξηση του επιδόματος Ανθυγιεινής εργασίας και χορήγηση της υποσχεθήσας χρηματικής αποζημίωσης στους Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου.

               Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, αποδέκτες των υπηρεσιών μας, διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και εν μέσω της πανδημίας.

 

Ζητάμε την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων μας από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος

Γιάνναρης Αναστάσιος



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.