Ανακοινώσεις Επιστροφή

Δελτίο Τύπου - Ιδιωτικά Ασθενοφόρα, Δημοσίευση:02-05-2022

Αθήνα 02/05/2022

Αρ. πρωτ. 025

 

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

 

            Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών καταγγέλλει τις ενέργειες  του Υπουργείου Υγείας, του διοικητή της 1ης ΥΠΕ και των διοικητών των νοσοκομείων Ευαγγελισμός/Πολυκλινική, Σισμανόγλειο/Αμαλία Φλέμινγκ και Ιπποκράτειο για την υπογραφή οικονομικής σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία για μίσθωση ασθενοφόρων, που αφορά τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια και επανεξετάσεις ασθενών).

            Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Υγείας και τις Υ.Π.Ε να προβούν σε προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων όπως και την αγορά ασθενοφόρων οχημάτων, έτσι ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους στις δευτερογενείς διακομιδές.

            Το ΕΚΑΒ, όπως γίνεται εδώ και δεκαετίες θα  στηρίζει επικουρικά, όπου μπορεί τα νοσοκομεία, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, της αλληλεγγύης προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

            Έτσι θα σταματήσει η μεγάλη σπατάλη δημοσίου χρήματος που σχεδιάζεται, για υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας και να συνεχίσει το ΕΣΥ να παρέχει δωρεάν παροχές στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από τα κέρδη ιδιωτικών εταιρειών.

            Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα Δ.Σ των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ, σε έκτακτο συμβούλιο στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. για να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος Γιάνναρης



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.