Ανακοινώσεις Επιστροφή

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Σωματείου μας με τον Υπουργού Υγείας., Δημοσίευση:27-09-2022

Αθήνα 27/09/2022

Αρ. πρωτ. 050

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

         Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στα πλαίσια της εκδήλωσης παράδοσης στο Ε.Κ.Α.Β. των είκοσι (20) Ασθενοφόρων από τον φορέα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Σωματείου, συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ Μίνα Γκάγκα με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο Γραφείο του Σωματείου μας, όπου και συζητηθήκαν τα παρακάτω.

         Μετά από ερώτηση μας ο Υπουργός μας ανέφερε ότι οι συμβάσεις όλων των υπαλλήλων σχέσης εργασίας με ΣΟΧ (συμβάσεις ορισμένου χρόνου) θα παραταθούν μέχρι τέλους του έτους και η τροπολογία περί τούτου, είναι σε υπό ψήφιση νομοσχεδίου εντός της εβδομάδας.

Για τους επικουρικούς υπαλλήλους μας ενημέρωσε πως θα παραταθούν και εντός του 2023 οι συμβάσεις τους, τονίζοντας πως οι υπάλληλοι που ’’έβαλαν πλάτη’’ εντός της πανδημίας θα απορροφηθούν σταδιακά μέσω προκηρύξεων από το ΕΚΑΒ. Έχει βρεθεί λύση για την αυξημένη μοριοδότηση που θα τους δοθεί, μέσω της εξειδίκευσης που απέκτησαν πάνω στην διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας Covid -19, για να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την προκήρυξη 2Κ/2019 του Υπουργείου Υγείας.

         Σε ερώτηση για την πορεία των ρυθμίσεων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό ότι μένουν οι τελικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα διέπει τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Διασωστών – Πληρωμάτων, Νοσηλευτών και Ιατρών του Ε.Κ.Α.Β. με παράλληλη αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου ετήσιου αριθμού ημερών εκτός έδρας μετακίνησης.

         Πάνω στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο Υπουργός δήλωσε γνώστης του προβλήματος και μας διαβεβαίωσε ότι εκτός της προκήρυξης που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα και αφορά το λοιπό προσωπικό με θέσεις και για το ΕΚΑΒ, εντός του 2023 θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού (Διασωστών – Πληρωμάτων Ασθενοφόρου) για να καλύψει τις αποχωρήσεις – συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών.

         Είναι έτοιμη η τροπολογία για την μετατροπή της σύμβασης με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ώστε αντί χρηματικού αντιτίμου ετησίως να μας παρέχει Ασθενοφόρα.

         Περισσότερες λεπτομέρειες επί όλων των θεμάτων στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022.

        

                                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος ΓιάνναρηςΕίσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.