Ανακοινώσεις Επιστροφή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Δημοσίευση:26-10-2022

Αθήνα 26/10/2022

Αρ. πρωτ: 055

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Στην γενική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στις 12-10-2022 όπου και αναφέρθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των Διασωστών που αφορούν την διαδικασία παράδοσης - παραλαβής των ασθενών στα Τ.Ε.Π. των νοσοκομείων, το Σωματείο ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. συνάντηση στην κεντρική υπηρεσία, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 26-10-2022 παρουσία μελών του σωματείου, των υπευθύνων του επιχειρησιακού κέντρου, των συντονιστών, της Διεύθυνσης νοσηλευτικών υπηρεσιών με τις αναπληρώτριες προϊσταμένες και την υπεύθυνη του Κ.ΕΠ.Υ.

Στην συνάντηση εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν δυσλειτουργίες των νοσοκομείων για την τήρηση της Υπουργικής απόφασης αρ.Υ45/Γ.Π.οικ.22869 (06-03-2012) περί συνεργασίας Τ.Ε.Π. των νοσοκομείων και Ε.Κ.Α.Β. Επίσης τονίστηκε η απαίτηση των εφημερευόντων ιατρών των Τ.Ε.Π. προς τους διασώστες να επιφορτίζονται με την έκδοση εγγράφου – κάρτας ασθενούς, πράξη που δεν είναι ούτε στα καθήκοντα τους αλλά ούτε και υποχρέωση τους αλλά είναι εσωτερικό έγγραφο του νοσοκομείου και υποχρεούται να την διεκπεραιώνει προσωπικό του.

Ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. να προκαλέσει συνάντηση με τους διοικητές της 1ης και 2ης Υ.ΠΕ. αλλά και τους διοικητές των νοσοκομείων που συμπεριλαμβάνονται σε αυτές στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας ώστε να βρεθεί άμεσα λύση σε όλα τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποστείλει έγγραφο προς τους διοικητές της 1ης και 2ης Υ.ΠΕ. με κοινοποίηση προς τους διοικητές των νοσοκομείων να μην εμπλέκονται οι διασώστες με την έκδοση κάρτας ασθενούς. Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή στο Κ.ΕΠ.Υ. αλλά και τη διεύθυνση νοσηλευτικών υπηρεσιών να παρακολουθεί την τήρηση της όλης διαδικασίας.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος Γιάνναρης

 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.