Ανακοινώσεις Επιστροφή

Ανακοίνωση 14 Ιουνίου 2023, Δημοσίευση:14-06-2023

Αθήνα 14/06/2023

Αρ. πρωτ. 024

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

 

Δεν έχει σταματημό η συνεχής παραπληροφόρηση των συναδέλφων για οποιοδήποτε θέμα ακουστεί σχετικά με το ΕΚΑΒ από τον συνδικαλιστή και μοναδικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο εργαζομένων κ. Θεόδωρο Κωνσταντίνου. Δεν είναι μόνο ότι παραπληροφορεί για όλα τα γεγονότα, αλλά επινοεί και φανταστικές καταστάσεις και αφού πείθεται πρώτα ο ίδιος ότι είναι αλήθεια, προσπαθεί μετά να το περάσει ως πραγματικό γεγονός στους υπόλοιπους εργαζόμενους προσπαθώντας να τους δημιουργήσει κλίμα φόβου και ανασφάλειας.

Πρώτη φανταστική ιστορία που ανάρτησε ο ίδιος είναι ότι πήγαν πριν λίγες μέρες τέσσερις διασώστες στο τμήμα αεροδιακομιδών. Ίσως κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι σε προεκλογική περίοδο απαγορεύονται μετακινήσεις προσωπικού και ότι χρειαστεί γίνεται μετά από έγκριση του ΣτΕ. Τον καλούμε να μας πει τα ονόματα αυτών που πήγαν και αν δεν το κάνει, θα γελοιοποιηθεί σε όλους τους συναδέλφους άλλη μια φορά. Στην ίδια ανάρτηση μιλάει για τρομοκρατία εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Να μας απαντήσει ονομαστικά ποιοι τρομοκρατούν συναδέλφους και σαν σωματείο θα κινηθούμε σε ότι νομικές ενέργειες απαιτούνται. Αν δεν το κάνει θα είναι εκτεθειμένος στα μάτια όλων, αν βέβαια τον ενδιαφέρει αυτό. Να του θυμίσουμε ότι επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ δεν τολμούσε εργαζόμενος να εκφράσει διαμαρτυρία και αμέσως άρχιζαν τα τηλέφωνα για να τον 'επαναφέρουν στην τάξη'. Δεν συζητάμε βέβαια και για την συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που στον ΣΥΡΙΖΑ πάθαιναν αλλεργία στο άκουσμα τους και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τις παρεμποδίσουν.

Στο θέμα της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό σε τηλεοπτική συνέντευξη για την ορεινή διάσωση και την σύμβαση με ξένη εταιρεία ελικοπτέρων, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι τον Νοέμβριο του 2022 με τον Νόμο 4989/22 ψηφίστηκε ο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης, ο οποίος προβλέπει ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια πτητικών μέσων από το κράτος, η δημιουργία υποδομών και η εκπαίδευση των εργαζομένων της Πυροσβεστικής. Υπενθυμίζουμε ότι η διάσωση σε χερσαίο χώρο και η ορεινή διάσωση είναι αποστολή εδώ και δεκαετίες της Πυροσβεστικής και συνεπικουρείται πολλές φορές από εθελοντικές ομάδες διάσωσης και ειδικές δυνάμεις του στρατού, π.χ (αλπινιστές, καταδρομείς). Η διάσωση από αέρα και θάλασσα εκτελείται από το Ναυτικό, το Λιμενικό σώμα και την Αεροπορία που διαθέτουν τα κατάλληλα πτητικά (S.A.R.).

Το έργο του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές είναι η δευτερογενής διακομιδή ασθενών αν και κάποιες φορές λόγω της κατάστασης του ασθενούς ή των συνθηκών (παραλαβή από αγροτικό ιατρό ή περιφερειακό ιατρείο) μπορεί να γίνει και πρωτογενής αντιμετώπιση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση υγείας του.

Ας μας πει ο κ. Θεόδωρος Κωνσταντίνου πότε έκανε το ΕΚΑΒ πρωτογενή αντιμετώπιση και διάσωση σε ορειβάτη ή αναρριχητή πάνω σε ορεινούς όγκους; Έτσι κραύγαζε και το καλοκαίρι του 2021 ότι ιδιωτικοποιούνται οι αεροδιακομιδές, όταν η Πολιτική Προστασία είχε νοικιάσει πολιτικό αεροσκάφος για να πραγματοποιεί το ΕΚΑΒ τις αεροδιακομιδές λόγω covid και προσωρινής έλλειψης διαθέσιμων μέσων από την Πολεμική Αεροπορία.

Ας σοβαρευτεί επιτέλους και ας κάνει κάποια πρόταση για να επιλυθούν κάποια προβλήματα γιατί η τοξικότητα του λόγου του και των όσων γράφει έχει κάνει τους συναδέλφους να του γυρνάνε την πλάτη. Ας αφήσει τις ‘’τυχαίες συναντήσεις‘’ στα νοσοκομεία με τον πρόεδρο του κόμματος του και ας αναλογιστεί ότι όταν καταγγέλλει δεν πρέπει να ξεχνά ότι κάποτε ήταν υπεύθυνος του γραφείου κίνησης ασθενοφόρων της Αθήνας, άφησε ένα χάος από οφειλόμενες άδειες και είχε ρίξει τόσο χαμηλά την δύναμη των ασθενοφόρων που είχε αναγκάσει τον προηγούμενο πρόεδρο του κόμματος του, κ. Τζανετή, ο οποίος τέλη Ιουλίου του 2019 πριν αποχωρήσει από το ΕΚΑΒ, εν μία νυκτί να βγάλει εκτός τηλεφωνικού κέντρου μερικές δεκάδες συναδέλφους για να ενισχυθεί η δύναμη στον δρόμο. Να μην κατηγορεί άλλους για κομματική προσήλωση και να κοιτάει τον εαυτό του, που έχει το απίστευτο κατόρθωμα σαν συνδικαλιστής να είναι ο μόνος στην ιστορία του ΕΚΑΒ που πήγε μάρτυρας υπεράσπισης της διοίκησης του ΕΚΑΒ, μετά από μήνυση του σωματείου, όπου ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο και μετά ψευδομαρτύρησε!!

Σε καλούμε να δείξεις επιτέλους σοβαρότητα, να μην παραμείνεις ΄΄μαλωμένος με την αλήθεια΄΄ και ότι προτάσεις έχεις για το καλό του ΕΚΑΒ να τις καταθέσεις, για να τις συζητήσουμε όλοι μαζί, αλλιώς κάθισε με 5-6 γραφικούς ακόλουθους σου στα social media να χύνετε δηλητήριο εναντίον όλων όσων σκέφτηκαν να ψηφίσουν κάτι άλλο εκτός από αυτό που σας συμφέρει. Εσύ θεωρείς τον εαυτό σου τον μόνο αγωνιστή του ΕΚΑΒ ενώ τους υπόλοιπους, κομματικά πιόνια. Μήπως όμως η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο; Αφήνουμε τους συναδέλφους να κρίνουν και περιμένουμε την επόμενη φανταστική σου ιστορία να δημοσιευτεί.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Μαθιόπουλος Γεώργιος

Γιάνναρης Αναστάσιος

 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.