Ανακοινώσεις Επιστροφή

Δελτίο Τύπου 6 Ιουλίου 2023, Δημοσίευση:06-07-2023

Αθήνα 06/07/2023

Αρ. πρωτ. 030

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται καθημερινή στοχοποίηση του Ε.Κ.Α.Β. και κατ’ επέκταση και των εργαζομένων του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συνεχή δημοσιεύματα για καθυστερήσεις στις αφίξεις των ασθενοφόρων. Οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. από το 2010 και την ένταξη της χώρας στα μνημόνια, συνεχώς τονίζουμε τις ελλείψεις προσωπικού, ασθενοφόρων οχημάτων και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία από τις ελλείψεις αυτές.

            Δεν μπορεί που το Ε.Κ.Α.Β. τόσα χρόνια παρ’ όλες αυτές τις ελλείψεις, υπερέβαλε εαυτόν για να στηρίξει την δημόσια υγεία και την κοινωνία, φτάνοντας στο σήμερα να δηλώνουν όλοι έκπληκτοι για τα περιστατικά που δημοσιεύονται και αφορούν καταγγελίες για καθυστέρηση άφιξης ασθενοφόρου.

            Δεν μπορεί το Ε.Κ.Α.Β. που στην διάρκεια της πανδημίας COVID 19 στήριξε μόνο του όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να βάλλεται σήμερα χωρίς να αναγνωρίζεται η καθημερινή μάχη που δίνει. Στα δύο πρώτα έτη της πανδημίας, σε ολόκληρο τον κόσμο πολλά συστήματα υγείας αλλά και επειγόντων, ανώτερα της Ελλάδας, έφτασαν στα όρια της κατάρρευσης, ενώ στην χώρα μας το Ε.Κ.Α.Β, με οργάνωση και αυταπάρνηση των εργαζομένων, διεκπεραίωσε χιλιάδες διακομιδές περιστατικών COVID 19 και ανταπεξήλθε με επιτυχία στην διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης που βίωσε ο πλανήτης.

            Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. διαφωνεί κάθετα με την Π.Ν.Π. για την στελέχωση μεικτών πληρωμάτων ασθενοφόρων στο Ε.Κ.Α.Β. με οδηγούς του Στρατού, του Π.Σ. και των Ο.Τ.Α, καθώς υποβαθμίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με απρόβλεπτες συνέπειες για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών.

            Το Σωματείο μας έχει καλέσει την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. στην Αθήνα, εκπροσώπους της Π.Ο.Π. Ε.Κ.Α.Β. και των πρωτοβάθμιων Σωματείων Παραρτημάτων του Ε.Κ.Α.Β.

                 Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στην Στάση Εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, από τις 08:00 έως τέλος βάρδιας που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

                                    Συγκέντρωση στo Υπουργείο Υγείας 08:30.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος Γιάνναρης 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.