Ανακοινώσεις Επιστροφή

Υπόμνημα - Αυστηρές Συστάσεις, Δημοσίευση:09-04-2024

Αθήνα 08/04/2024

Αρ. πρωτ. 024

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Δ.Σ. Ε.Κ.Α.Β. κο ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

              Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών

 

 

 

ΘΕΜΑ: Αυστηρές συστάσεις.

 

            Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σωρεία αυστηρών συστάσεων προς τους διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων από την διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κατόπιν εντολής σας λόγω ‘’καθυστερήσεων‘’ στους χρόνους καθαρισμού – απολύμανσης και εφοδιασμού με υλικά.

Θα θέλαμε να μάθουμε με ποιόν τρόπο έχουν καθοριστεί οι χρόνοι που χρειάζεται ένα ασθενοφόρο να καθαριστεί, να απολυμανθεί και να γίνει ο εφοδιασμός υλικών. Πιστεύουμε ότι οι χρόνοι είναι αυθαίρετοι διότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να εξετάζεται με σοβαρότητα.

Όλοι γνωρίζουν ότι για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην απόκριση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε επείγοντα περιστατικά οι κύριοι λόγοι είναι οι ελλείψεις προσωπικού, οι συνεχείς βλάβες που καθηλώνουν τα ασθενοφόρα στα εξωτερικά συνεργεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ο συνεχώς αυξανόμενος όγκος κλήσεων προς το ΕΚΑΒ για αποστολή ασθενοφόρου και οι ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων στα νοσοκομεία ακόμα και της Αττικής που αυξάνουν συνεχώς τις διανοσοκομειακές διακομιδές επειγόντων και διασωληνωμένων περιστατικών.

Επειδή εδώ και δεκαετίες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν αποδείξει ότι με το φιλότιμο τους έχουν στηρίξει το ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις του πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί με την απόδοση ευθυνών τόσο στους διασώστες, όσο και στους εργαζόμενους στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος Γιάνναρης



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.