Ανακοινώσεις Επιστροφή

Ανακοίνωση 18-4-2024, Δημοσίευση:18-04-2024

Αθήνα 18/04/2024

Αρ. πρωτ. 025

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

           

             Το Σωματείο εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ  στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπως θα γίνει και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Μαΐου, που έχουν προκηρύξει  στις 16/5 (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), όσο και στις 21/5 (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.).

Καταγγέλλουμε την στάση της συνδικαλιστικής παράταξης της Ταξικής Συσπείρωσης Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. όπου κατηγορεί το Σωματείο ότι δεν συμμετείχε στην χθεσινή απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και του ΠΑ.ΜΕ, ενώ ο Δημόσιος τομέας που εκπροσωπεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν είχε προκηρύξει απεργία.

Ενώ οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων είχαν ειδοποιηθεί από τις 11/4 δηλαδή 6 ημέρες νωρίτερα για το χθεσινό Δ.Σ. και κανείς δεν δήλωσε κώλυμα, οι εκπρόσωποι του Τ.Α.Σ. Ε.Κ.Α.Β. προσήλθαν πριν την έναρξη του Δ.Σ, κατέθεσαν ένα υπόμνημα και εν συνεχεία αποχώρησαν για να συμμετέχουν στην κομματική τους συγκέντρωση με το ΠΑ.ΜΕ. Αντί να συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Σωματείου, όπου και αιτήθηκαν να πραγματοποιηθεί ώστε να γίνει προσπάθεια να επιλυθούν προβλήματα του Ε.Κ.Α.Β. που και οι ίδιοι τα αναφέρουν, προτίμησαν να μην συμμετέχουν.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις του Σωματείου συζήτησαν τα θέματα που ήταν σε εκκρεμότητα μετά και την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και εν συνεχεία με τους συμβούλους του και αφορούσαν την νέα προκήρυξη προσωπικού για το Ε.Κ.Α.Β, υπογραφή συλλογικής σύμβασης για ρυθμίσεις θεμάτων των εργαζομένων και ταυτόχρονα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. για τα θέματα των αυστηρών συστάσεων προς τα πληρώματα, τις καλοκαιρινές καλύψεις και τις βλάβες των ασθενοφόρων με τις καθυστερήσεις των συνεργείων των αντιπροσωπειών.

Άρα αποδείχθηκε ότι δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις, ούτε να παρευρεθούν στην συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. που και οι ίδιοι την ζητούσαν επίμονα, αλλά κυρίως αποδείχθηκε ότι το ενδιαφέρον τους  για τους συναδέλφους είναι προσχηματικό και ‘’δήθεν’’, διότι ενδιαφέρονται μόνο για το κομματικό το οποίο υπηρετούν πιστά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

 

 

 

 

Γεώργιος Μαθιόπουλος

Αναστάσιος Γιάνναρης 



Είσοδος Χρήστη
Username
Password
Newsletter
Καταχωρείστε το e-mail σας και μάθετε όλα τα Νέα του σωματείου μας.